2010. december 7., kedd

Masszázstej levendulával relaxáláshoz



A levendula gyógyhatása, felhasználása
Levendula a lélek balzsama. Az egyik legsokoldalúbban, legváltozatosabban használt finom illatú gyógy-, fűszer- és dísznövény. Európába a Rómaiak hozták be, az ókorban ez a növény a szépségápolás meghatározó növénye volt. Latin neve is innen ered: lavare = mosni. Többféleképpen használták: testre kenve, fürdővizet illatosítottak vele, szappant készítettek belőle, de akár száraz virágát a földre szórva is illatosítottak vele. A néphit szerint a levendula távol tartja az ártó, rontó erőket, szellemeket. Ezt a növény erős illatával magyarázták.
Már a 13. és 14. századból vannak feljegyzések, melyek megemlítik, hogy akinek a kesztyűje bőven és nagy mennyiségben szívott magába levendulaolajat, azoknak a szervezete sokkal ellenállóbb volt a pestissel szemben. Az ókori görög, római és Karthágóból származó leletek arról tanúskodnak, hogy az akkori fürdőkben gyakran mártóztak meg levendulában. Egyiptomban balzsamozáshoz használták, Angliában a pestisjárvány idején a csuklóra kötözve viselték. Évszázadokon keresztül használták, mint fájdalomcsillapító, görcsoldó, nyugtató, idegrendszert erősítő szer. Használták még rüh és moly ellen, ficam gyógyítására, rovarcsípésre, fogfájás ellen. A 20. század elején gyógyszerként használták hasmenés, köhögés, fejfájás ellen, a II. világháborúban pedig sebfertőtlenítőként. Igen magas illóolaj-tartalma van a növénynek, melyet kipárlással nyernek. Virágként leszedve és csokorba kötve, vagy virágpárnát készítve rengeteg mindenre felhasználható.


A Rekongem levendula masszázskrém nyugtat és élénkít.
A levendula kivételes gyógynövény, mely mindkét hatással egyszerre rendelkezik, hiszen épp idegrendszeri nyugtató hatása révén oldja a feszültséget, tehát valójában élénkít is.
A levendulás masszázs könnyed stressz-oldó, rendkívül nyugtatóan és pihantetően hat, ellazítja az ember idegeit, és a keringési zavarokra is jótékony hatással van. Használata a jó közérzet és a belső harmónia megteremtését eredményezi.
Ajánlott:
• Kiváló gyógyír reumás fájdalmak kezelésére
• Fárasztó, kimerítő nap után
• Nyugtató-relaxációs masszázshoz
• Napi rendszerességgel használjuk
• Vizesbázisú (nem kell lemosni, átveszi a testápoló szerepét)
• Infra-kezelések után, bőrnyugtató, regeneráló, relaxáló hatású.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése