2010. december 7., kedd

Jade kő jótékony hatásai



Előfordulási helyei: Mianmar, Japán, USA, Kína, Burma, Kanada, Mexikó, Egyiptom

Tulajdonsága:
zöldesfehér, zöld, szürke, sárgás, áttetsző, átlátszatlan

Gyógyhatása :
A jadeit erős hatással van a hólyag és a vese működésére. Nemcsak a sav - bázis háztartást tartja egyensúlyban, hanem a vízháztartást is. Emellett segít a méreganyagok kiválasztásában és elvezetésében, ezért remekül használható elhízás esetében is.
A jadeit erősíti az idegeket, feszültség és kimerültség esetén élénkítő hatású, a feszültség és az oldottság közötti kiegyensúlyozottság érzését kelti.
Visszaadja a belső békét és nyugalmunkat.

JADE MASZK, JADE MAROKKŐ, MASSZÍROZÓ GYÓGYGOLYÓ

A jade a tisztaság és a nyugalom jelképe. Keleten nagyra értékelik, a lelki béke bölcsességét jelképezi. A szívcsakrával társítják, növeli és táplálja a szeretetet.

Védelmet nyújt, távol tartja az ártalmakat. Azt tartják róla, hogy vonzza a szerencsét és a barátságot.

A keleti filozófia szerint a kezünkben tartott, vagy masszírozásra használt jade tulajdonságai átáramlanak a testünkbe.

Pszichológiailag a jade stabilizálja az egyéniséget, létrehozza az ész és a test egységét, növeli az önállóságot.

Mentálisan megszabadít a negatív gondolatoktól és nyugtatja az elmét. Ötletekre sarkal, egyszerűbbé és érthetőbbé teszi az elvégzendő feladatokat.

Érzelmileg a jade az álom köve. Homlokunkat masszírozva vele jó meglátásokat sugalló álmokat hoz. Elősegíti az érzelmi felszabadulást, elsősorban az ingerlékenységet szünteti meg.

Spirituálisan a jade lehetővé teszi , hogy olyanná lehessünk, amilyenek igazából vagyunk, feléleszti bennünk a rejtett tudást.

Fizikailag a jade erős hatással van a hólyag és a vese működésére. Egyensúlyban tartja a sav – bázis egyensúlyt és a vízháztartást. Segít a méreganyagok kiválasztásában és elvezetésében, ezért nagyszerűen alkalmazható elhízás esetében is.

A jade erősíti az idegeket, feszültség és kimerültség esetén élénkítő hatású, a kiegyensúlyozottság érzetét kelti. Visszaadja belső békénket és nyugalmunkat.

A jade-hoz hozzárendelhető a Bika, Rák, Mérleg és a Halak csillagjegy, ezért ezekben a jegyekben születetteknek szerencsekövük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése