2010. december 13., hétfő

A Bioszauna hatása szervezetünkre!



Kutatások kimutatták, hogy infraszaunában eltöltve egységnyi időt, szinte ugyanannyi kalóriát veszít az emberi test, mint intenzív sportolás közben.Egy 30 perces infraszaunázás alatt testünk 600-800 kalóriát is veszíthet úgy, hogy még csak mozognunk sem kell érte!

Az infraszauna fénye nem csupán közvetlenül a bőrfelületet éri, hanem behatol a mélyebb rétegekbe, ahol a vér hőmérsékletére is hatással van, serkentve a vérkeringést, ezzel kényszerítve a keletkezett hő elszállítására, következésképpen kitágítja a véredényeket és elősegíti a lágyszövetek és izmok gyógyulását.

Ezt a hatást azért fejti ki, mert a megnövekedett véráram elszállítja a szövetek által termelt salakanyagokat, méreganyagokat, valamint friss oxigénhez juttatja a szöveteket, elősegítve felépülésüket.

Fontos azt is tudni, hogy az izmok akkor tudják maximálisan ellátni a feladatukat és lesznek megfelelően rugalmasak, amikor az őket körülvevő sejtek kellően felmelegednek.

Az infraszauna az immunrendszert is erősíti, mivel a mélyre hatoló fénysugarak egy mesterséges lázállapotot idéznek elő, ami ellen a test védekezni kényszerül, ennek következtében az immunrendszer sokkal erősebbé válik, felkészül az esetleges és tényleges betegségek ellen.

Az infraszaunázás lényege a mély meleg hatás segítségével történő méregtelenítés, ill. a szövetek átmelegítése. Ez a hatás annál erőteljesebb, hatékonyabb, minél nagyobb az infrasugarak bőr alá hatolásának mélysége.

Ez a behatolási képesség pedig annál nagyobb, minél rövidebb az infrasugarak hullámhossza. Az infraszaunák napjainkban egyre szélesebb körben terjednek el mind magánhasználatban, mind egészség centrumokban.

Használják a természetgyógyászatban, a hagyományos gyógyászatban, kozmetikákban, hotelekben, panziókban, fürdőkben.

Az InfraWorld infraszaunáiban Philips Vitae infrahalogén lámpa biztosítja az infravörös sugárzást (csúcstechnológia)

Az infraszálat befoglaló lámpatest hosszú kísérletezési folyamat során kialakított speciálisan erre a célra hajlított parabola-tükör, mely a ráeső infrasugarakat maximális hatékonysággal veri vissza a kabin terébe, biztosítva ezzel a maximális hatást, valamint az infraterhelés szabályozhatóságát.

Ez utóbbi azt jelenti, hogy testünk infraterhelése a test és az infraszálak egymáshoz viszonyított pozíciójával hatékonyan és jól tervezhetően szabályozható.

A Philips speciálisan infraszaunák számára kifejlesztett Philips Vitae infrahalogén lámpa-családja az infravörös tartomány teljes spektrumát (hullámhossztartományát) biztosítja.

A piacon egyedüliként tartalmazza a rövidhullámú infrasugarakat is, melynek eredményeképpen a legmélyebb bőr alá hatolást képes elérni
(5-6 mm), így a jelenleg elérhető leghatékonyabb infraszaunázást képes biztosítani.



Ajánlom az alábbi honlap megtekintését: www.infra-world.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése