2009. október 31., szombat

Miért fogyasszunk himalája sót?


A Himalájai só 84 féle természetes hatóanyagot tartalmaz. A benne található hatóanyagok kolloid állapotúak, ez segíti a mindennapi ásványi anyagok és nyomelemek könnyebb felvételét a szervezetnek. A só lehetővé teszi különféle betegségek kezelésének kiegészítését.

Tudta, hogy a konyhasó fogyasztása kifejezetten egészségkárosító?
A finomítás során csupán a NaCl marad jelen, a másik 82 elem elvész.




  • Ételeinkbe is ugyanaz a finomított só kerül, mint ipari célokra, szervezetünk nem természetes anyagként, hanem sejtméregként azonosítja.

Ezért szervezetünk védekezik ellene és próbál tőle megszabadulni, az ehhez szükséges vizet sejtjeinkből veszi el.

Só és só között nagy minőségbeli különbség van.

A himalájai kristálysó a nátrium-kloridon kívül tartalmazza a periódusos rendszer 82 természetes elemét.

Ez a só olyan különleges képességekkel és tulajdonságokkal rendelkezik, melyek az élethez szükségesek. Sót nem csak az íze, hanem a kristályok rezgésmintája miatt is kell fogyasztanunk, mivel ez a vér geometrikus struktúrájának felépítését segíti és életerőt, élénkséget eredményez.

Kb. 250 millió évvel ezelőtt a napfény energiája kiszárította az őstengereket. Ez a potenciális energia van a só kristályrácsaiban tárolva. Víz hozzá-adásakor ez az energia felszabadul, a sóban levő elemek ionizálódnak, kialakul egy energiatenger, ami csak arra vár, hogy életet adjon, illetve fenntartson.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése